Didriksons

PRIČA O DIDRIKSONSU

 

U Didriksonsu se drže jednostavne filozofije: elemente prirode ne treba izazivati, već im se jednostavno treba prilagođavati. Tako su Julius i Hana Didrikson 1913. godine na zapadnoj obali Švedske započeli sa izradom odjeće za ribiče te se već više od 100 godina drže istih načela; izrade funkcionalne odjeće koja Vas drži suhima i udobna je, bez obzira na vremenske prilike. Baš zato je Didriksons i 100 godina kasnije i dalje najveća skandinavska marka funkcionalne odjeće i obuće za mokro vrijeme.

Započeli su kao obiteljski pogon te su tu povezanost nastavili kroz godine. Izrađuju odjeću za cijelu obitelj zato što svatko treba zaštitu koja djeluje cijeli dan, bez obzira na to pada li kiša ili ne. Drže se klasičnih, bezvremenskih dizajna i zato su uvijek u modi!

Svijet se, naravno, jako promijenio otkad su Julius i Hana osnovali Didriksons. Zaposlenici su toga svjesni i danas, te zato vode računa o tome da svojom proizvodnjom imaju najmanji mogući negativni učinak na okoliš i prirodu. Minimiziraju upotrebu kemikalija, apsolutno izbjegavaju korištenje otrovnih tvari, te optimiziraju upotrebu vode, struje i transporta koliko god je to moguće. Nastoje usaditi tu filozofiju u buduće naraštaje jer smatraju da i sami utječemo na to kakav će biti svijet koji ostavljamo svojoj djeci.