Vpišite iskalni pojem:

FALKE

falke.JPG

Iščete udobne športne nogavice? Potem si poglejte odlično ponudbo funkcionalne športne mode in športnih oblačil FALKE ergonomic sport system.

Zgodovina Falke sega daleč v leto 1895, ko je krovec Franz Falke-Rohen, zaposlen kot pletilec, ustanovil svoj prvi pletilni mlin. Kasneje ga je upravljal njegov najstarejši sin Franz Jnr. in ga uspešno vodil skozi nemire med 1. svetovno vojno. V letu 1918 sta Franz Falke-Rohen in njegov sin kupila predilnico v Schmallenbergu in s tem postavila temelje za razvoj današnje Falke skupine. Kmalu sta tam zgradila novo tovarno, ki je bila opremljena  s stroji za izdelavo nogavic in prvim telefonskim sistemom ter sčasoma razširila svoje podjetje v uspešno industrijsko podjetje s približno 800 zaposlenimi. Na tej isti lokaciji še vedno deluje tudi sedež podjetja.

Falke so leta 1950 registrirali kot blagovno znamko. Za tem je po smrti Franza Jnr. posel prevzela že tretja generacija in sicer sinova Paul in Franz - Otto Falke. Njuni glavni cilji vključujejo strateško trženje blagovne znamke vseh proizvodnih programov in širitev v izvozno trgovino . V naslednjih desetletjih so ustanovljene prodajne pisarne in proizvodni obrati s sedežem v Evropi in tujini. Leta 1976 sta Paul in Franz - Otto Falke prejela prestižno nemško nagrado za marketing: German Marketing Award .

V 80-ih Falke sklene več licenčnih pogodb in sodeluje z mednarodnimi oblikovalci, kot so Armani, Boss, Kenzo in Joop! Razvija, proizvaja in distribuira pletene hlačne nogavice in nogavice ter do neke mere tudi pletenine kot take. Po smrti Paula Snr. v letu 1990, Falke prevzame že četrta generacija.

Ponovno prejmejo nagrado, tokrat za varstvo okolja v kategoriji "okolju prijaznih proizvodov" od BDI (zveza nemške industrije). Nagrado so prejeli za razvoj "Clima volne", izolacijskega materiala narejenega iz ovčje volne.

Ko v letu 1997 Falke Group prevzame Leinefelder Textilwerke GmbH (LTW) družba ne skrbi več le za lastno oskrbo z vrhunsko specializirano prejo, temveč tudi krepi položaj LTW kot strokovnjak za razvoj specializirane, inovativne preje za tekstilno in oblačilno industrijo. V mnogih državah je ustanovljen shop-in-shop sistem. Poleg tega pa Falke odpre trgovine na najboljših lokacijah v modnih prestolnicah, v Berlinu in na Dunaju.

V letu 2005 uspešno vstopi na trg športnih oblačil kot dobavitelj vseh proizvodov funkcionalnih športnih oblačil. Kot dopolnilo k obstoječi paleti športnih nogavic, športnega spodnjega perila in prvega sloja športnih oblačil, Falke Ergonomic Sport System ponuja celoviti portfelj izdelkov in tako kot edino tekstilno podjetje prejme nagrado Ministrstva za gospodarstvo, za razvoj izjemno inovativnega  športnega puloverja za aktivne športe.

Leta 2008 Falke Group kupi še znamko Burlington, ki bo ostal kot samostojna blagovna znamka v Falke Group-i, a so z njim pridobili pravico za proizvodnjo in distribucijo oblačil, usnjenih izdelkov in nakita na najpomembnejših svetovnih trgih.

Leta 2011 V Ascona ( Švica) Falke Group odpre naslednjo »flagship« trgovino, na top lokaciji, ki prezentira blagovno znamko.

Leta 2012 pa nova tovarna v Leskovcu-Srbiji začne proizvodnjo pletenih nogavic in perila za svetovni modni trg .

Primerjate lahko do 5 izdelkov: