Vpišite iskalni pojem:

28531446-g00.jpgROJEN LETA 1949

Za GANT se je vse začelo s srajcami. Nikoli niso prenehali z njihovo prenovo. Kombinacija predanosti ustanovitelja Bernarda Gantmacherja kakovosti ter čuta za slog in poslovnost njegovih sinov Martyja in Elliota se je izkazala za zmagovalno formulo.

 

DOSEGANJE PRAVE PUBLIKE (1949 - 1959)

Marty in Elliot sta vztrajala, da je za izdelke GANT sprejemljivo le najboljše. Marty in Elliot sta razumela družinski posel. S tem sta se poistovetila do te mere, da sta celo spremenila svoje ime – Gantmacher je postal Gant. Razumela sta tudi moč oglaševanja. Želela sta, da bi bili njuni izdelki vedno vidni na pravih mestih. To je pomenilo, da sta zalagala le najboljše trgovine v mestu in oglaševala v reviji The New Yorker.

Prva številka revije The New Yorker je izšla februarja 1925 z risbo gizdalina, ki nosi monokelj, na naslovnici. Bila je nova vrsta revije, ki je privlačila novo vrsto bralcev.

"Revija The New Yorker ne bo urejana za staro gospo v Dubuqueu," je zapisal ustanovni urednik Harold Ross. "Ne bo se ukvarjala s tem, o čem razmišlja. To ni mišljeno nespoštljivo, ampak The New Yorker je revija, ki je izrecno namenjena mestni publiki."

Privabljala je najboljše in najbistroumnejše pisce, vse od J. D. Salingerja in Vladimirja Nabokova do Dorothy Parker in F. Scotta Fitzgeralda ter njegove žene Zelde. Ni bila izbirčna le glede piscev, ki jih je objavljala, ampak tudi glede oglasov, ki jih je sprejemala. Zavračala je oglase, ki niso ustrezali tonu revije.

Ena od podjetij, ki so ustrezala zahtevam, je bil GANT. Sprva sta si Marty in Elliot lahko privoščila le črno-bele oglase velikosti 1/8 strani vsakih nekaj mesecev. Postopoma sta prešla na večje in pogostejše oglase, ki so prikazovali oxford srajco v štirih različnih fotografijah in štirih različnih situacijah, nato pa sta končno objavila osem barvnih oglasov v enem letu. Kampanja je razširila sporočilo, da GANT proizvaja vrste srajc, ki jih nosijo mladi in sofisticirani ljudje tistega časa.

 

EKSPLOZIJA BARV

Elliot Gant je nekoč rekel: "Ne trudimo se biti vse za vsakogar. Smo posamezniki. Ko razmišljaš zase, lahko izstopaš s prefinjenim okusom."

Ko se je začelo novo desetletje, je videz Ivy League postal še bolj izrazit in uglajen. GANT je razvil vse več drzno obarvanih srajc iz nenavadnih tkanin, vključno z madras, bombonastimi črtami in tartanom. Te srajce so bile v skladu z revolucionarnim vzdušjem petdesetih let. To je postalo znano kot "Oxford Colour Explosion" in je od takrat ključni element videza Ivy League. Sčasoma sta Marty in Elliot celo prepovedala svojim prodajnim sodelavcem, da med delom nosijo bele srajce.

 

ZNAK KAKOVOSTI

Od začetka je bil GANT znan po kakovosti svojih srajc. V zgodnjih dneh, ko je podjetje dobavljalo srajce drugim trgovcem, je bil dodan diskreten GANT-ov zaščitni znak: majhen diamant s črko "G" na repu srajce. Ta znak je bil zagotovilo za kakovost tako za kupca kot za prodajalca, katerega oznaka je bila v ovratniku. Do sredine petdesetih let je Diamond G postal del ameriške zgodovine moških oblačil – značilen znak vrhunske kakovosti, ki je pripomogel k temu, da so postale podpisane srajce zaželene prodajne uspešnice, kjer je povpraševanje močno presegalo ponudbo.

Petdeseta leta so bila čas brezprecedenčne rasti v Ameriki, in GANT-ove srajce so pomagale opredeliti sproščen, a eleganten videz, ki je prevladoval v povojnih letih. GANT-ovo natančno rokodelstvo in brezskrben ameriški slog sta pritegnila generacijo moških, ki so leta nosili vojaška oblačila in so se zdaj vrnili domov, da bi zavzeli svoje mesto v rastočem srednjem razredu.

Cenili so popoln zavih GANT-ovega ovratnika in kakovost tkanine, ki so jo lahko pričakovali pri GANT-ovi srajci. In kmalu bodo cenili še eno lastnost, ki jo je GANT pionirsko uvedel: barvo. Desetletja je pri moških oblačilih prevladovala navadna bela srajca, vendar se je to za vedno spremenilo. Prihajala je eksplozija barv – in ta eksplozija se je začela v mestu New Haven v Connecticutu.

 

DANES

Leta 1999 je blagovno znamko GANT kupilo švedsko podjetje Pyramid Sportswear, kar omogoča nadaljnjo globalno last. GANT še naprej proizvaja kakovostna oblačila in obutev, ki združujejo ameriško športno eleganco s prefinjenim evropskim slogom. Podjetje se osredotoča na trajnost in inovacije, hkrati pa ostaja zvesto svojim koreninam in dediščini.

GANT-ova zgodovina je polna inovacij in nenehnega prizadevanja za kakovost, kar je blagovno znamko postavilo na vrh svetovne modne industrije.

Primerjate lahko do 5 izdelkov: